LITERATŪRA. Kūrybinės užduotys 7...

LITERATŪRA. Kūrybinės užduotys 7 klasei (ATRASK)

9785430068233
komplektavimas 2-3 dienos
5,75 €
Su mokesčiais

 

 

„Literatūra 7. Kūrybinės užduotys“ yra vadovėlio „Literatūra 7“ (serija ATRASK) komplekto dalis. Šios užduotys parengtos atsižvelgiant į šiuolaikinių paauglių amžiaus tarpsnio psichologiją, mokymosi informacinių technologijų aplinkoje specifiką, ieškant patrauklių ir motyvuojančių būdų koncentruoti mokinio dėmesį į skaitymą ir teksto suvokimą, kūrinių interpretavimą, pažingsninį rašinio kūrimą. Autorės siekė įtraukti mokinius į literatūros suvokimą per įdomias kūrybines užduotis, asmeninę patirtį lyginant su perskaityto kūrinio realijomis ir herojų patirtimi, sudarant mokiniui galimybes nuolatos gilinti įvairias kompetencijas skirtingose rašytinės ir sakytinės kalbos srityse – tai kūrinių skaitymas ir teksto suvokimas, kalbėjimas, argumentavimas, diskusija ir pašnekovo klausymasis, teksto kūrimas.

Tai lėmė ir šio užduočių sąsiuvinio struktūrą. Ji susideda iš atskirų tęstinių mokymosi ir kūrybinių darbų etapų − modulių, skiriamų pagilinti vadovėlio medžiagą. Atskiras modulis priskiriamas kiekvienam vadovėlio temos skyriui (I tema – 3 moduliai, II tema – 2 moduliai, III tema – 2 moduliai, IV tema – 3 moduliai). Įžangoje į temos pagilinimo modulius (skyrius) pateikiama temos minčių žemėlapio užduotis. Skyriaus modulio užduotys yra trijų pakopų pagal skirtingas veiklas: 1) teksto suvokimas; 2) kalbėjimas ir klausymasis; 3) teksto kūrimas. Kiekvienas modulis baigiamas mokinio į(si)vertinimu Atradimų žemėlapyje ir Mokymosi dienoraščio pildymu.

Taip pat numatytos kūrybinės užduotys kaupti Jaunojo literato portfolio. Taip mokiniui siūloma papildomai gilintis į savo kūrybinius darbus, pasikartoti prieš rašant rašinį ar kontrolinį darbą, apibendrinti juos metų pabaigoje.

Sudėtingumas
7 klasė
Autorius

Eglė Nachajienė, Jolita Mickienė
Puslapių skaičius

84
Leidimo metai

2018
Nėra atsiliepimų

Klientai, kurie pirko šią prekę taip pat pirko:

16 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: