LITERATŪRA. Vadovėlis VII klasei, 1...

LITERATŪRA. Vadovėlis VII klasei, 1 dalis

9785430067359
komplektavimas 2-3 dienos
15,58 €
Su mokesčiais

 

Ar gali literatūros vadovėlis būti įdomus? Įtraukiantis, įkvepiantis skaitymui, literatūros tyrinėjimui. Mes teigiame – taip. Pagal 2016 m. Atnaujintą lietuvių kalbos ir literatūros pagrindinio ugdymo programą parengtas LITERATŪRA 7 vadovėlis yra skirtas vienai sudėtingiausių ir reikliausių skaitytojų auditorijai. Pereinamojo amžiaus trylikamečiai-keturiolikmečiai, išgyvenantys brandos ir pokyčių laikotarpį, nelengva auditorija ir lietuvių kalbos mokytojui. Vadovėlio užduotys, klausimai šaltiniams tyrinėti ir aptarti priartina sudėtingus pagal programą nagrinėjamus tekstus, juose vaizduojamų veikėjų išgyvenimus prie šiuolaikinių mokinių patirties. Atsižvelgiant į amžiaus tarpsnį, užduotys, diskusiniai klausimai, klasės projektai leis sieti klasikinius lietuvių literatūros tekstus su paaugliams įdomia veikla – kurti socialiniame tinkle „Facebook“ paskyras apie Kazį Binkį ir Mačernį, ieškoti informacijos apie lietuvių folkloro perkūrimo ir atlikimo tendencijas, susipažinti su pokario rezistencija ir jos didvyriais, tautos genocidu per „Misija SIBIRAS“ dalyvių patirtis. Kurdamos šį vadovėlio komplektą autorės siekė ypač aiškios ir mokytojui patogios metodinės struktūros, nuoseklaus darbo su numatytomis kiekvienos pamokos veiklomis, namų bei įsivertinimo užduotimis, skyrių ir temą apibendrinančiais testais. Atsižvelgiama ir į naujoje programoje numatomą pasirenkamų kūrinių skaitymą. Tam vadovėlyje pateiktas ne tik privalomų, bet ir rekomenduojamų kūrinių sąrašas, dvipusio skaitymo dienoraščio pavyzdys, pasiūlyti perskaitytos knygos pristatymo elementai.

Mokytojas, dirbantis su klase pagal šiuos vadovėlius, galės naudotis skaitmeninėje mokymosi aplinkoje EDUKA klasė pateikiamomis Metodinėmis rekomendacijomis ir ilgalaikiu planu, skaitmeniniu vadovėliu ir papildomomis interaktyviomis užduotimis namų darbams ar temai apibendrinti.

1-oji vadovėlio knyga skiriama pirmajam mokslo metų pusmečiui.

Vadovėlio LITERATŪRA 7  komplektą sudaro: vadovėlis (1-oji ir 2-oji knyga), mokinio užrašai (1, 2 d.), Metodinės rekomendacijos, skaitmeninis vadovėlis ir papildomos interaktyvios užduotys http://www.eduka.lt

Sudėtingumas
7 klasė
Autorius

Lina Misiuvienė, Dalia Švažienė, Jolita Šalomskienė
Puslapių skaičius
176
Leidimo metai

2017
Nėra atsiliepimų

16 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: