PILIETIŠKUMO PAGRINDAI IR LAISVĖS...

PILIETIŠKUMO PAGRINDAI IR LAISVĖS KOVŲ ISTORIJA. Vadovėlis

9785430058036
komplektavimas 2-3 dienos
18,18 €
Su mokesčiais

 

Šis vadovėlis atitinka pilietiškumo pagrindų kurso programą ir laisvės kovų istorijos pagrindinius etapus. Vadovėlį sudaro septyni skyriai, parengti laikantis tokios logikos: mokinius pirmiausia siekiama supažindinti su pamatinėmis demokratijos nuostatomis bei jų raiška dabarties gyvenime ir kovose už nepriklausomybę. Kitame skyriuje mokiniai nagrinėja lietuvių tautos politinės ir kultūrinės tapatybės formavimosi aplinkybes. Čia pateikiamos integruotos pilietiškumo pagrindų, istorijos ir lietuvių literatūros istorijos temos, nagrinėjamos devintoje klasėje. Trečiajame skyriuje pristatoma tema Demokratinės valstybės kūrimo(si) praktika tarpukario laikotarpiu, XX a. pabaigoje bei dabarties situacija.

Ketvirtajame skyriuje aptariamos nacionalinio saugumo temos bei piliečio dalyvavimas jį užtikrinant ir supažindinama su svarbiausiais Laisvės kovų etapais. Penktajame ir šeštajame skyriuje nagrinėjamos integruotos pilietiškumo pagrindų ir istorijos temos, skiriamos piliečio teisėms ir laisvėms bei pilietinės visuomenės sampratai išsiaiškinti.

Paskutiniame, septintajame, skyriuje mokiniai turi galimybių lavinti pilietinio dalyvavimo ir Lietuvos istorijos tyrimo įgūdžius. Vadovėlio užduočių metodika remiasi principu – kiekvienai teorinei daliai – po užduotį, skirtą informacijai gilinti ar įtvirtinti ir popamokinei veiklai aktyvinti.

Vadovėlis gausiai iliustruotas, patogus naudotis, nes paragrafų temos suskaidytos į mažesnes dalis, kad mokinys lengviau suvoktų informaciją. Iliustracijos, užduotys ir vadovėlio temos pagal galimybes yra priartintos prie 15–16 metų paauglių gyvenimo aplinkos.

Tikimės, kad vadovėlis bus įdomus ir naudingas mokiniams, prisidės ugdant jų pilietiškumą ir patriotiškumą.

Sudėtingumas
9 klasė
Autorius

Salomėja Bitlieriūtė, Algirdas Jakubčionis
Puslapių skaičius
144
Leidimo metai
2012
2012-07-24T00:00:00+03:00
Nėra atsiliepimų

16 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: