BIOLOGIJA. Vadovėlis XI-XII klasei....

BIOLOGIJA. Vadovėlis XI-XII klasei. Ląstelė – gyvybės pagrindas.

9785430058180
Sandėlyje
20,24 €
Su mokesčiais

 

 Vadovėlis skiriamas XI–XII klasės mokiniams, kurie turi pakankamai biologijos žinių, todėl turinio neriboja vien įvardytos programos temos. Čia rasite ir daugiau medžiagos, kuri padeda plėsti akiratį, geriau suprasti nagrinėjamų temų kontekstą. Ši medžiaga žymima kita spalva.
 Šį vadovėlį sudaro trys dalys: metodologiniai biologijos klausimai, ląstelė – gyvybės pagrindas ir medžiagų apykaita bei pernaša. Nagrinėjant biologijos metodologijos temą, aptariami biologijos mokslo raidos dėsningumai pasaulyje, taip pat skiriama dėmesio Lietuvos mokslininkų indėliui į biologijos mokslo raidą. Mokantis ugdomi biologijos tiriamųjų metodų taikymo gebėjimai, tobulinami saugaus ir atsakingo darbo įgūdžiai atliekant tyrimus, laboratorinius darbus, stebėjimus. Pateikiama žinių apie ląstelę – mažiausią organizmo dalelę, nagrinėjama jos sandara ir aiškinami ląstelėje vykstantys procesai, jų reikšmė organizmo gyvybinei veiklai. Medžiagų apykaitos pernašos tema atskleidžia įvairių organizmų prisitaikymo unikalumą vykstant dujų apykaitai ir medžiagų pernašai.
 Visas vadovėlio turinys padalytas į skyrius, o šie – smulkiau į temas. Kiekvienos temos pabaigoje yra mokomosios medžiagos santrauka. Joje aiškinamos tos temos esminės sąvokos, apibūdinami svarbiausi procesai, gyvybinės funkcijos. Skyriaus pabaigoje pateikiami praktikos darbų aprašymai ir savarankiško darbo užduotys. Praktikos darbų aprašymą sudaro ne tik darbo atlikimo metodika, bet ir pavyzdžiai, kaip apdoroti ir pateikti gautus rezultatus naudojantis kompiuterinėmis technologijomis.
 Sudaroma puiki galimybė mokiniams patiems pasitikrinti ir įsivertinti. Savarankiško darbo užduotys parengtos atsižvelgiant į Nacionalinio egzaminų centro organizuojamo biologijos egzamino struktūrą. Čia pateikiama klausimų su pasirenkamaisiais atsakymais, kurių yra keturi galimi variantai, tačiau tik vienas iš jų teisingas. Duodama trumpo atsakymo klausimų, kai remdamasis paveikslėliu mokinys turi pateikti konkretų atsakymą – pasakyti žodį, dviejų žodžių junginį, atsakymo raidę ar skaičių. Yra klausimų, skiriamų pasitikrinti, ar mokinys suprato ir išmoko skyriaus medžiagą. Skyriaus pabaigoje pateikiamos ir kelios struktūrinės užduotys, kurias sudaro smulkesni klausimai, siejami su duotąja medžiaga – paveikslu, grafiku, schema. Įvadinis šių užduočių tekstas papildomas lentelėmis ar diagramomis. Tarp įvairių užduočių yra ir tokių, kurias atlikdami mokiniai turi įrašyti praleistas sąvokas. Šios užduotys pravers kartojant medžiagą, rengiantis kontroliniams darbams ar valstybiniam biologijos brandos egzaminui.

Komplektą sudaro 4 knygos:
● Ląstelė – gyvybės pagrindas. Medžiagų apykaita ir pernaša
● Homeostazė ir organizmo valdymas. Žmogaus sveikata
● Organizmų požymių paveldėjimas ir genų technologijos
● Ekologija. Evoliucija

Sudėtingumas
11 klasė
Autorius
Jolanta Martinionienė
Jurgis Kadziauskas, Jolanta Martinionienė, Inga Viltrakienė
Puslapių skaičius
244
Leidimo metai
2012
2012-08-10T00:00:00+03:00
Nėra atsiliepimų

Klientai, kurie pirko šią prekę taip pat pirko:

16 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: