LITERATŪRA. Vadovėlis 9 klasei, 1 dalis (ERA)
LITERATŪRA. Vadovėlis 9 klasei, 1 dalis (ERA)

LITERATŪRA. Vadovėlis 9 klasei, 1 dalis (ERA)

9785430067052
komplektavimas 2-3 dienos
17,95 €
Su mokesčiais

 

LITERATŪRA 9 – tai pirmasis serijos „ERA“, skirtos gimnazijos klasėms, vadovėlio komplektas, parengtas pagal 2016 m. Atnaujintą lietuvių kalbos ir literatūros pagrindinio ugdymo programą. Maištingo amžiaus paaugliams mokytis literatūros yra patraukliau keliant provokuojančius klausimus ir samprotauti skatinančias diskusijas: Ar knygas skaito tik moksliukai? Kokia paauglių buvimo lietuviu filosofija? Ar Vydūnas šiuolaikiniam jaunuoliui turi ką pasakyti? Ar jaunystė turi būti linksma? Naujame 9 klasės vadovėlyje medžiaga mokiniams pateikiama cikliškai, sudarant sąlygas ne fragmentiškai, bet giliai ir išsamiai per savo patirtis, įdomius kontekstus analizuoti kūrinius, pažinti ir suprasti laike nutolusias rašytojų asmenybes, argumentuotai reikšti nuomonę, atrasti savo tapatybę.  Vadovėlyje numatoma etapinė kūrinių skaitymo strategija. Vadovėlio I dalį sudaro trijų teminių ciklų Knygų skaitymas – savęs ir pasaulio pažinimo būdas, Žmogus ir tėvynė, Kūryba žmogaus gyvenime medžiaga, skirta analizuoti per pamokas privalomuosius grožinius ir negrožinius tekstus, diskutuoti su mokiniais apie svarstomas problemas, teksto idėjas siejant su to amžiaus mokinių gyvenimo ir skaitymo patirtimi. Kiekvieną ciklą sudaro trys dalys. Pirma dalis – įvadas, jame pateikiami grožiniai ir negrožiniai tekstai ir užduotys, supažindinančios su ciklo tema, galimomis aktualiomis problemomis. Antroje dalyje analizuojami programos privalomieji kūriniai, atliekamos įvairių tipų užduotys. Trečiąją dalį sudaro apibendrinimas ir įsivertinimas.

Mokytojas, dirbantis su klase pagal šiuos vadovėlius, galės naudotis skaitmeninėje mokymosi aplinkoje EDUKA klasė pateikiamomis Metodinėmis rekomendacijomis ir ilgalaikiu planu, užduočių atsakymais, skaitmeniniu vadovėliu ir interaktyviomis užduotimis namų darbams paskirti, įvairioms patikroms ar kursui apibendrinti.

1-oji vadovėlio knyga skiriama pirmajam mokslo metų pusmečiui.

Vadovėlio LITERATŪRA 9 „ERA“ komplektą sudaro: vadovėlis (1-oji ir 2-oji knyga), kūrybinių užduočių sąsiuvinis, Metodinės rekomendacijos, skaitmeninis vadovėlis ir papildomos interaktyvios užduotys http://www.eduka.lt

 

Detalesnę informaciją apie leidinį rasite autoriniame pristatyme 

https://youtu.be/yU8sce9X8Yk 

https://youtu.be/1f0zVBOEHqo

Sudėtingumas
9 klasė
Autorius

Violeta Dumčiuvienė, Vilma Dulevičienė
Puslapių skaičius

152
Leidimo metai
2017
2017-10-04T00:00:00+03:00

Klientai, kurie pirko šią prekę taip pat pirko:

16 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: