Lietuvių kalbos diktantai 6 klasei...

Lietuvių kalbos diktantai 6 klasei (s. Galiu mokytis geriau!)

9785430068349
Išparduota
4,76 €
Su mokesčiais

 

Norint taisyklingai rašyti, svarbu ne tik išmokti taisykles, bet ir jas taikyti praktiškai. Šis leidinys skirtas šeštokams pasikartoti sudėtingos rašybos taisykles ir pasitikrinti įgūdžius rašant diktantus.

Leidinyje pateikiama 10 sudėtingos rašybos modulių, kiekvieną jų sudaro: 1) teorinė dalis su rašybos taisyklėmis ir dėsniais; 2) rašybos užduotys; 3) įgarsintas diktantas. Diktantų tekstus skaito profesionalūs diktoriai. Diktantų tekstai - tai rišlūs pasakojimai bei samprotavimai apie svarbiausias žmogiškąsias vertybes. Padarytas klaidas mokiniui siūloma įsivertinti ir išsitaisyti, kad kitą kartą rašydamas nedarytų tų pačių. Tam yra pateikiamos klaidų taisymo lentelės, kurias mokinys gali pateikti patikrinti tėveliams ar mokytojui.

Diktantus galima rašyti ir vertinti dviem būdais: 1) kaip rišlų diktantą – tokiu atveju mokinys, klau­sydamasis diktuojamo teksto, rašo jį visą į atskirą sąsiuvinį; 2) kaip žodžių diktantą – tokiu atveju mokinys, klausydamasis įrašo, diktantų sąsiuvinyje įrašo tik praleistus žodžius. Detalesnes vertinimo instrukcijas rasite leidinio įvade.

Klausytis diktanto įrašų galima ir per kompiuterio ar mobiliojo įrenginio ausines. Nespėjantiems rašyti siūlome perklausyti diktanto įrašą ne vieną kartą. Mokytojas, dirbantis klasėje su šiais leidiniais, garso įrašų gali duoti klausytis ir visai klasei, priklausomai nuo klasėje turimos multimedijos įrangos.

Leidinys parengtas remiantis Atnaujinta lietuvių kalbos ir literatūros pagrindinio ugdymo bendrąja programa (2016 m.).

Diktantų įrašus rasite čia: www.sviesa.lt/diktantai6klasei.

Užduočių atsakymus rasite www.sviesa.lt prie leidinio anotacijos arba atsisiųskite iš šios nuorodos: http://docdro.id/XYrut1x.

 

Sudėtingumas
6 klasė
Autorius
Auksė Petruševičienė
Puslapių skaičius
72
Leidimo metai
2018
Nėra atsiliepimų

Klientai, kurie pirko šią prekę taip pat pirko:

16 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: